Translate

woensdag 27 augustus 2014

Internethypes: steeds zotter en gevaarlijker

Het wordt steeds zotter met de internethypes. Daarbij gaat het vooral om jezelf op de voorgrond te plaatsen: zie mij eens! Fire Challenge is de nieuwste rage. Levensgevaarlijk!


Otofoto
Het begon met de onschuldige selfie, een foto van jezelf maken en op internet plaatsen. Een Otofoto noemde Kees van Kooten het treffend. Daarna kwam de selfie-olympics. waarbij het lijkt of je ondersteboven in de lucht hangt. In de Verenigde Staten brak iemand daarbij zijn nek. Toen kwamen er andere, zoals planking. Dat is liggend als een plank jezelf fotograferen in bizarre situaties.

Zie mij eens!
Sinds enkele weken is Ice Bucker Challenge een hype. Mensen gooien een ijsbak over je heen om zo de spierziekte ALS te helpen bestrijden. Het past in de egotrend 'Zie mij eens goed doen voor ...' (vul maar een ziekte in!). Het paard in onderstaande video moet er in ieder geval niets van hebben.

Ver-pissen
De nieuwste rage is de Fire Challenge. Daarbij steken jongeren zichzelf in brand om die sensatie online te delen. Een nieuwe - en gevaarlijke - variant op alle hypes, die allemaal lijken op een wedstrijdje ver-pissen.

Bekijk
* ALS Ice Bucket Challenge On A Horse Epic Fail!

Link
* Fire Challenge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.