Translate

zaterdag 6 maart 2021

Rotterdamse agent gaat vol op het orgel van de Laurenskerk

Ik hou erg van orgelmuziek. Zoekend naar nieuwe orgelmuziek viel - weliswaar bij toeval - mijn oog op een YouTube-video over een Rotterdamse agent. 

Hij ging vorig jaar helemaal los in de Laurenskerk in de Maasstad. In de kerk werd een aantal nieuwe agenten van de Eenheid Rotterdam beëdigd. Onder hen was ook André Nieuwkoop.

Zelf gevraagd
Hij heeft vorig jaar zelf voorgesteld om tijdens de bijeenkomst achter het orgel te kruipen. "Toen ik hoorde wat de locatie was, werd ik meteen enthousiast. Aangezien er niet op m'n voorhoofd geschreven staat dat ik orgel speel, heb ik gewoon gevraagd of het mocht. Daar werd meteen positief op gereageerd. Ze vonden het een origineel plan", vertelde André trots aan EditieNL.

Zonder noten
De politieman speelt al sinds zijn zesde orgel - volgens hem 'de koning der instrumenten'. "We hadden er thuis eentje staan, dus daar ben ik achter gekropen. Ik kan niet eens noten lezen; alles doe ik uit m'n hoofd. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Ik heb ook een website en heb zelfs cd's opgenomen. Maar het blijft bijzaak. De politie staat op nummer één."

Hele noten
André Nieuwkoop is gespecialiseerd in het bespelen van het orgel tijdens samenzangbijeenkomsten, gezongen op hele noten.

Bekijk
* Rotterdamse agent gaat vol op het orgel van de Laurenskerk
Speciaal voor Terdege improviseerde organist en politieagent André Nieuwkoop psalm 98 vers 2.
* De website van André Nieuwkoop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .