Translate

vrijdag 24 april 2015

Onderzoek: lepeltje-lepeltje slapers hebben een betere relatie

Niets geeft zo’n veilig en geborgen gevoel als lepeltje-lepeltje liggen met je geliefde. Nu blijkt ook nog eens dat stellen die lepeltje-lepeltje slapen gelukkiger zijn en een betere band hebben.


Eigen ruimte
Bent u zo iemand die ’s nachts zoveel mogelijk ruimte nodig heeft en daarom altijd naar het uiterste randje van het bed kruipt? Niet meer doen. Uit onderzoek blijkt dat stellen die lepeltje-lepeltje slapen gelukkiger zijn en een betere band hebben. Wanneer je je hoofd op hetzelfde kussen legt als de persoon die het belangrijkst voor je is, kun je alle ruis van buitenaf beter afsluiten en kom je pas echt tot een diepe rust.

Knuffelen
Dagelijks lepeltje-lepeltje liggen, of op z’n minst knuffelen voor het slapen gaan,  is essentieel om een relatie te laten groeien. Het helpt ook in nieuwe relaties om door die ietwat ongemakkelijke eerste fase te komen en je je nog niet 100% op je gemak bij iemand voelt. Uit onderzoek blijkt ook dat knuffelen niet alleen goed is om tot rust te komen, maar ook effecten heeft op je relatie waar je niet eens bewust van bent. In het onderzoek waaraan 514 mensen meededen, werd gezocht naar een link tussen knuffelen en seksuele activiteit en tevredenheid over de relatie.

Seksuele kant
“We ontdekten dat mensen zich veel geliefder voelen als ze knuffelen. Andersom knuffelen ze ook omdat ze liefde en affectie voor hun partner voelen. Knuffelen heeft ook een seksuele kant: vaak leidt het tot seks of gebeurt het na seks. Knuffelen dient dus vele doelen in een romantische relatie en wordt over het algemeen als heel positief ervaren”, zegt hoofdonderzoeker Robin Edelstein.

Niet voor seks
Veel vrouwen denken dat mannen knuffelen niet veel aan vinden en het alleen doen in de hoop op seks, maar dat blijkt niet waar. “We hebben bijna geen verschillen gevonden in wat mannen en vrouwen van knuffelen vinden, hoe vaak ze knuffelen en wat hun reden is om te knuffelen. Hoewel er dus vaak wordt gezegd dat mannen alleen knuffelen voor seks, is daar geen bewijs voor.”

Louis van Gaal
Lepeltje-(aan-) Lepeltje kan uiteraard ook in het buitenland: Louis van Gaal deed het met zijn Truus op zijn steenkolen Duits: 'Wir schlafen immer Löffel an Löffel.'

Bron: Libelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.