Translate

donderdag 15 februari 2018

Ook Rembrandt en Mandela wonnen nooit de 10 kilometer

Sven Kramer heeft vandaag geen olympisch goud gewonnen op de tien kilometer. Daarmee heeft hij zich geschaard in een illuster rijtje. Welke groten der aarde gingen Kramer voor?



Harry Mulisch
Harry Mulisch zei ooit: “Ik bén de Olympische Winterspelen.” Mulisch werd vaak genoemd als enige Nederlandse kanshebber op de tien kilometer, maar keer op keer moest hij toezien hoe de eer gegund werd aan een ingewikkelde Noor of een obscure Koreaan waar nog nooit iemand van gehoord had.

Jackie Kennedy
Als first lady groeide Jacky Kennedy uit tot hét stijlicoon van de jaren zestig, ondanks haar grote moeite om vlakke rondjes onder de 29.8 te rijden.

Nelson Mandela
Mede door spierblessures en een gevangenschap op Robbeneiland kende Nelson Mandela een waardeloze voorbereiding op de Winterspelen van Albertville in 1992. Nadien bereikte hij nooit meer zijn oude niveau.

Rembrandt van Rijn
“Concentreer jij je nou maar op die schilderijtjes van je, dat lijkt me voor iedereen beter.” Het zijn de gevleugelde woorden van Rembrandts dienstmeisje Hendrickje Stoffels, kort nadat Rembrandt een onthutsende 13.48.54 had gereden in Baselga. De rest is kunstgeschiedenis.

Bron: De Speld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .