Translate

woensdag 7 februari 2018

Autoruiten krabben of fikse boete?

De politie waarschuwt automobilisten deze week 's ochtends goed te krabben. Mensen die hun ruiten en spiegels niet volledig ijsvrij hebben gemaakt, kunnen in Nederland een boete krijgen van maximaal 380 euro.Op sociale media waren gisteren verschillende berichten te zien van agenten die boetes uitdeelden aan bestuurders met beslagen of bevroren autoruiten. "Breng uzelf en anderen niet in gevaar", schrijven wijkagenten uit Den Haag op Twitter. "Maak al uw ruiten geheel ijsvrij en schoon."

230 euro en 150 euro
Als een automobilist volgens de politie onvoldoende zicht heeft door de voor- of achterruit kan diegene een boete krijgen van 230 euro. Als ook de spiegels niet ijsvrij zijn, komt er nog eens 150 euro bovenop.
Politiemensen zeggen dat ze geregeld automobilisten tegenkomen die hier niet van op de hoogte zijn. Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) blijkt dat in 2016 ruim 800 boetes zijn uitgedeeld voor onvoldoende zicht door de voor- of achterruiten.

België
Wie in België tijdens deze koude dagen het vertikt om de autoruiten voor vertrek ijsvrij te maken, riskeert een boete van 'slechts' 58 euro. Wie de 58 euro boete (onmiddellijke inning) niet betaalt en voor de politierechter wordt gedagvaard, kan het echter zelfs 1.375 euro kosten.

Komende dagen
De ijskrabber komt deze week waarschijnlijk nog van pas. Ook de komende dagen blijft het in heel Nederland vriezen.

Bron: NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.