Translate

maandag 17 december 2018

Ajax en Real Madrid: kan de geschiedenis zich herhalen?

Ajax is vandaag tijdens de loting voor de achtste finale van de Champions League gekoppeld aan Real Madrid. De Spaanse grootmacht won het toernooi al 13 keer, waarvan de afgelopen 3 jaar op rij.



Ajax en Real Madrid troffen elkaar 12 keer eerder in een officiële wedstrijd. De Amsterdammers wonnen 4 keer, Real won 7 keer en 1 keer bleef de krachtmeting onbeslist.

Laatste ontmoeting 2012
De laatste ontmoeting met Real Madrid was op 4 december 2012. In Madrid ging Ajax met 4-1 ten onder. De 1e keer dat de Amsterdammers tegen 'de Koninklijke' aantraden was op 20 september 1967. De wedstrijd in Amsterdam eindigde in een 1-1-gelijkspel door doelpunten van Johan Cruijff en José Pirri.

Memorabel
De wedstrijd Real Madrid – Ajax op 22 november 1995 was het meest memorabele duel. In Estadio Santiago Bernabéu werden de Madrilenen overklast door de bezoekers. Ajax won door doelpunten van Jari Litmanen en Patrick Kluivert. De thuiswedstrijd dat seizoen werd ook gewonnen. In het Olympisch Stadion werd het 1-0 na een treffer van Marc Overmars.
Daarna vertrok de ploeg naar Tokyo om daar ten koste van het Braziliaanse Gremio de Wereldbeker te winnen. Kan deze geschiedenis zich herhalen?

Bekijk
* Van Madrid naar Tokyo (1995)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .