Translate

maandag 28 augustus 2017

Nieuw: Luther-fitness, een bevrijding voor lichaam en geest

Stevo Akkerman is een van mijn favoriete columnisten in het dagblad Trouw. Vandaag schreef hij over Luther-fitness en de lezingen op het symposium 'Luther en de vrijheid'.Maar vooral die Luther-fitness hield ons bezig. Hierna dat deel uit zijn column.

Smijten naar de duivel
Stop met yoga, vergeet mindfulness, laat los die tai-chi. Wij presenteren: de Luther-workout. Nog niet zo bekend, maar dit is het moment om trendsetter te worden, over een tijdje doet iedereen het.
Ik heb hem afgelopen vrijdag voor het eerst gedaan en ik moet zeggen: het is een bevrijding voor lichaam en geest. Eenwording met de kosmos maakt er geen deel van uit, maar welke andere bewegingsleer voorziet in de oefeningen ‘schoppen tegen de kerk’ en ‘smijten naar de duivel’?
Ik deed deze nieuwe fitness-methode met ongeveer tweehonderd man in de Janskerk in Utrecht, tijdens een symposium over ‘Luther en de vrijheid’.

Contact met ons lijf
Tussen de lezingen door liet performer Kees Posthumus ons via Luther in contact komen met ons lijf - mijn woorden, niet die van de grote reformator. We moesten met het linkerbeen de naam Luther in de lucht schrijven, daarna met het rechterbeen flink tegen de kerk schoppen en vervolgens de Tintenfass-worp doen: arm ver naar achteren en dan met een rotgang naar voren, precies zoals Luther deed als hij zijn inktpot door de kamer smeet om de duivel op de vlucht te jagen.
Eigenlijk was het jammer dat er naast het lichaamswerk nog lezingen op het programma stonden.
(.....)

Plezier in bed
En o ja, we gingen ook nog suggestief met de heupen zwaaien, vanwege Luthers plezier in bed. Daar stonden we, we konden niet anders.

Bron: Trouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.