Translate

woensdag 7 december 2011

Animal Crackers komt terug op TV!

Animal Crackers oftewel sprekende dieren. Zo heette het veel bekeken Nederlands TV-programma van André van Duin, dat gemaakt werd voor de TROS en dateert uit 1988. Het programma keert volgend jaar op TV terug. Van Duin is volop bezig met de montage van een aantal uitzendingen. We publiceren hierna zes hilarische gouwe ouwes met André van Duin als commentator.Jaap Aap
Het programma bestond hoofdzakelijk uit tv-beelden van dieren in dierentuinen waar Van Duin dan humoristisch bedoelde stemmen, geluidseffecten of muziek op monteerde. Soms werden ook wel eens reclamespots of beelden uit de (toenmalige) actualiteit gebruikt. Van Duin zelf verscheen zelden of nooit in beeld, maar verzorgde wel alle commentaar. De 'presentator' was een orang oetan genaamd 'Jaap Aap', ook bekend geworden van Van Duins hit Mijn naam is Jaap.

De groetjes van Ruud
Een ander vast onderdeel was 'De Minuut van Ruud' waarin beelden van onze toenmalige minister president Ruud Lubbers werden getoond. Lubbers (ingesproken door Van Duin) sloot altijd af met: 'Tuut tuut tuut: de groetjes van Ruud'.

De 6 uitzendingen van Animal Crackers:
* Deel 1
* Deel 2
* Deel 3
* Deel 4
* Deel 5
* Deel 6

Link
* André van Duin legt in DWDD uit, hoe Animal Crackers gemaakt wordt

 Het laatste nieuws: Animal Crackers keert begin januari 2013 op TV terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.