Translate

woensdag 23 mei 2012

Geinige plaatsnamen in het buitenland

Eerder publiceerden we twee artikelen over geinige, vreemde en grappige plaatsnamen in Nederland. Maar ook in de rest van de wereld zijn er vele te vinden. Zoals in Europa de plaatsnamen Fucking, Lully en Jeuk. Kijk je naar plaatsen wereldwijd, dan kom je onder meer Dildo, Coward en Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch tegen. Zoover heeft uitgezocht wat er in enkele van deze plaatsen te doen is. We citeren.


Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
Op het eiland Anglesey in Wales is het dorp met ’s werelds langste plaatsnaam te vinden: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. In de volksmond ook wel Llanfair PG genoemd. Een van de grootste toeristische attracties is het treinstation, waar mensen op de foto kunnen met het naambord van het dorp. Daarnaast kun je in Llanfair PG ook de Marquess of Anglesey’s Column vinden, een groot bronzen beeld uit 1860 dat op 27 meter hoogte te vinden is. Het beeld gebouwd op een pijler is van dichtbij te bezichtigen. Na 115 treden bereik je het beeld en een spectaculair uitzicht over het gehele eiland en de Ierse Zee.

Au
Kort maar krachtig: Au. Wellicht heeft de titel van dit Oostenrijkse dorp betrekking op de ski-ongelukken die hier ongetwijfeld plaatsvinden. Het dorp is gelegen op 800 meter hoogte in het Bregenzerwald. De skipiste in Au is slechts één kilometer lang en dus voornamelijk geschikt om te oefenen. Vanuit Au zijn nabijgelegen skipistes in onder andere Didamskopf en Schoppernau goed te bereiken. Bezoekers geven Au gemiddeld een 8,1 op Zoover. Vooral op de punten sfeer en omgeving scoort het plaatsje hoog.Peñiscola
Ten noorden van Valencia is het toeristische plaatsje Peñiscola gelegen. Peñiscola ligt op een schiereiland in Catalonië en is tijdens het vakantieseizoen vooral populair onder Spaanse toeristen. Op het hoogste punt van het schiereiland is een kasteel te vinden, dat dagelijks open is voor bezoekers. Verder zijn in Peñiscola veel oude kerkjes te vinden, kun je genieten van het uitgestrekte strand en kun je ’s avonds heerlijk tapas eten in het centrum. ‘In heel het dorp hangt een gemoedelijke, Spaanse sfeer’, zo zegt een bezoeker op Zoover.


Lijst van geinige plaatsnamen in het buitenland
Au (Oostenrijk)
Batman (Turkije)
Binzwanger (Duitsland)
Blubberhouses (Engeland)
Boergas (Bulgarije)

Condom (Frankrijk)
Darmstadt (Duitsland)
Etterwinden (Duitsland)
Fucking (Oostenrijk)
Hell (Noorwegen)

Jeuk (België)
Jezus-Eik (België)
Kicking (Oostenrijk)
Kippen (Schotland)
Kloten (Zwitserland)

Kotzen (Duitsland)
Kuttekoven (België)
Kutzleben (Duitsland)
Leutersdorf (Duitsland)
Lully (Frankrijk)

Monopoli (Italië)
Oma (Noorwegen)
Peniscola (Spanje)
Rottleben (Duitsland)
Slettestrand (Denemarken)

Vagina (Rusland)
Wortel (België)
Worm (Duitsland)

Lees ook
* Inwoners van Oostenrijkse dorp Fucking willen andere naam
* Geinige plaatsnamen in Nederland, deel 1
* Geinige plaatsnamen in Nederland, deel 2

1 opmerking:

  1. Eigenlijk is Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch niet de langste plaatsnaam ter wereld (wel van Europa). De Thaise naam voor Bangkok is langer en ergens in Australie is een heel klein plaatsje dat ook een langere naam heeft (in het Aboriginal).

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.