Translate

zaterdag 12 januari 2013

Plas onder de douche met plezier, dat scheelt water en papier


De Drentse wethouder voor GroenLinks Bert Wassink haalde er de nationale en internationale pers mee: onder de douche plassen is goed voor het milieu. Per dag gebruikt een Nederlander 39 liter water met douchen en 36 met het doortrekken van het toilet. Het combineren van die twee zou een flinke besparing op kunnen leveren, aldus de wethouder.


Braziliaanse milieubeweging
Om de zoveel tijd verschijnen dergelijke oproepen tot doucheplassen, die steeds opnieuw de aandacht trekken. Zo riep de Braziliaanse milieubeweging SOS Mata Atlantica de bevolking in 2009 al op om te urineren onder de douche. Met enkele humoristische filmpjes ging de organisatie naar eigen zeggen "speels om met een serieus onderwerp" (zie link hierna).

Slogan en video
'Plas onder de douche met plezier, dat scheelt water en papier’, was de slogan op een internetkalender van 2011. Ene Silvia maakte in datzelfde jaar voor Blikvoer van de VARA een video, waarin ze het plassen onder de douche bespreekt (zie link hierna).

Frank de Boer
Op een kinderpersconferentie van het SBS6-programma Alles Kids in 2012 moest Ajax-trainer Frank De Boer antwoord geven op vragen van kinderen. Een antwoord ontwijken mocht niet. Dus toen de trainer gevraagd werd of hij wel eens onder de douche plast moest hij wel antwoorden. 'Ja hoor, ik doe het wel', knikte De Boer. 'Heel vaak zelfs, ik heb het net nog gedaan!', voegde de trainer daaraan toe (zie link hierna).

Links
* Are you saving the Planet Water Resource?
* Pis jij 's ochtends onder de douche? Een video van Silvia uit 2011
* Frank de Boer over o.a. plassen onder de douche

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.