Translate

dinsdag 29 januari 2013

75 Beelden van Beatrix in Het Loo

Aan de oproep aan Nederlanders om hun Beeld van Koningin Beatrix in te sturen is de afgelopen weken massaal gehoor gegeven. De NOS kreeg meer dan 2.000 kunstwerken binnen. 

 

Petrus Nelissen - Koningin Beatrix - acryl en potlood op papier
Het portret maakt deel uit van een serie werken waarin Petrus Nelissen op zoek is naar het beeld dat balanceert tussen abstractie en realisme: Koningin Beatrix afgebeeld als persoon, maar ook als symbool. Haar leven lang moet zij deze twee kanten van haar bestaan verzoenen.


Kluif

De jury heeft er een flinke kluif aan gehad om uiteindelijk slechts 65 kunstwerken uit te kiezen die een plek krijgen op de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ in Paleis Het Loo in Apeldoorn. Ze krijgen er een prominente plek, naast tien portretten van bekende kunstenaars.

Knappe acryltekening
Onze voorkeur ging en gaat uit naar bovenstaande zeer opvallende en knappe acryltekening van Petrus Nelissen. In een eerder bericht van 10 december 2012 hebben we dit al aangegeven.

Kom kijken
Wilt u weten welke 65 beelden uiteindelijk uitgekozen zijn? Kom dan kijken op Paleis Het Loo. De tentoonstelling gaat a.s. donderdag open voor het publiek. Dat is op 31 januari, de dag waarop Beatrix 75 jaar wordt. Een mooi vervolg op haar aankondiging, dat ze op 30 april het koninklijke stokje over zal dragen aan haar zoon Willem-Alexander.

Link
* Alles over de tentoonstelling Beeld van Beatrix in Het Loo
* Petrus Nelissen publiceert zijn verhaal bij het Tragisch Beeld van Beatrix (zie tekening hierboven)

Lees ook
* Koningin Beatrix meest betrouwbare Nederlander
* Paul de Leeuw en de Beatrix-norm
* Aftreden Beatrix in: Voorspellingen 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.