Translate

donderdag 26 oktober 2017

Opvallendste kenmerk van het nieuwe kabinet Rutte III

Vandaag vindt de bordesscène plaats. Hierbij presenteert het Kabinet Rutte III zich na de benoeming en beëdiging door Koning Willem-Alexander, samen met hem - als hoofd van de regering - aan de verzamelde pers.


Hoewel deze gebeurtenis bordesscène wordt genoemd, vindt deze in werkelijkheid plaats op de trap die naar het bordes voert.

Kinderen
Het AD zocht in een achtergrondartikel naar het opvallendste kenmerk van het nieuwe kabinet. En signaleert het volgende.
"Het opvallendste kenmerk van Ruttes nieuwe regeringsploeg is toch wel de indrukwekkende kinderschare. Grapperhaus, Hoekstra, Kaag, Slob, Van Nieuwenhuizen en Blokhuis hebben allen maar liefst vier kinderen. Mona Keijzer spant met haar vijf zoons de kroon.
In het Nederland van nu, waar vrouwen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gemiddeld nog maar 1,6 kinderen krijgen, zijn dat ouderwets aandoende aantallen. Je zou bijna gaan geloven dat het geen toeval is dat dit nieuwe kabinet honderden miljoenen euro's extra uittrekt voor kinderopvang en kinderbijslag."

Lees meer
De volledige observatie van het AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .