Translate

donderdag 5 april 2018

NK Meeuwenschreeuwen

In België is het al een groot succes en binnenkort wordt het ook in Nederland gehouden: het kampioenschap meeuwenschreeuwen.


Op zaterdag 21 april moet in het Utrechtse dorp Cothen blijken wie de eerste Nederlandse kampioen wordt in het imiteren van meeuwen.

Brandweerman
De Belgische kampioen meeuwenschreeuwen (zie foto) is de Antwerpense brandweerman Dennis Mertens (32). ,,Ik werd eigenlijk gedwongen door mijn collega’s bij de brandweer om mee te doen”, vertelt hij. Inmiddels is het imiteren van een meeuw  in België een fenomeen aan het worden. Mertens: ,,Ik werd vorige week al benaderd door de VRT voor een televisieopname. Ik had niet verwacht dat het zoveel aandacht zou krijgen.”
De Belgische meeuwenschreeuwers werden beoordeeld op geluid en inlevingsvermogen.

Vaste waarde
De Taalbank schrijft over deze nieuwe sport het volgende. 'Meeuwenschreeuwen mag op het eerste gezicht nogal exotisch ogen, in feite is het een volstrekt regelmatige nominale samenstelling, vergelijkbaar met koekhappen, figuurzagen en bodybuilden. En natuurlijk met koeienloeien, het spelletje waarbij je om beurten het geluid van koeien nadoet. Over de kans dat meeuwenschreeuwen een vaste waarde wordt in onze woordenschat, kunnen we op dit moment nog geen uitspraak doen.'

Lees en hoor meer
* Doe jij mee aan het NK Schreeuw als een Meeuw?
* PLAY: Meeuwenschreeuwen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.