Translate

zondag 24 februari 2019

90% gezakt voor ANWB Verkeersquiz ‘Nieuwe regels en borden’

Vorig jaar deden 90.000 mensen mee aan ANWB Verkeersquiz ‘Nieuwe regels en borden’. Het resultaat was onthutsend.




Precies 90% van de deelnemers was gezakt: zij maakten vier fouten of meer in de quiz.
47 procent van de deelnemers had zelfs 9 fouten of meer van de 20 vragen. Ik moet bekennen, dat ik ook tot deze deelnemers behoor, die er weinig van bakten.

Verbeteren
Kortom, een schokkende uitslag waarop ook Minister van Infrastructuur & Waterstaat Van Nieuwenhuizen reageerde. "Voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers is het belangrijk om de verkeersregels en de betekenis van de verkeersborden te kennen. Deze quiz van de ANWB laat zien dat dit beter kan en beter moet. Vanuit het ministerie bekijken we de komende tijd wat we kunnen doen om de kennis van de regels en borden onder verkeersdeelnemers te verbeteren. Maar het is natuurlijk allereerst de verantwoordelijkheid van iedereen die de weg op gaat, om op de hoogte te zijn en te blijven van de regels."

De quiz
Weet u wél genoeg van nieuwe regels en borden? Doe dan hieronder mee met de verkeersquiz.
De quiz bestaat uit 20 vragen over nieuwe verkeersborden, -regels en -situaties. Aan het einde van de quiz zie je direct welke score je hebt gehaald én of je geslaagd of gezakt bent voor dit officieuze theorie-examen. Ook krijg je uitleg over elke vraag.

Link
* Doe de Verkeersquiz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .