Translate

maandag 9 december 2019

Mag een zeemeermin niet meer tongzoenen, maar een engeltje wel over je tong pissen?

De slechtste slogan van het afgelopen jaar zou volgens het Platform Slechte Slogans de volgende reclame zijn: "Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin." 




Hiermee heeft de Arnhemse visbar De Zilte Zeemeermin deze dubieuze titel gewonnen. De visbar kreeg een kwart van de stemmen en liet het UWV met "Werken met zinhoud" achter zich.

Genomineerden
Andere genomineerden waren "Uit onze handen uw tanden" van Steven de Vries Tandtechniek; "Shop en kom tot jeselfie" van Groupon; "Je rijbewijs hale doe je bij die kale" van rijschool Rayactie en "Wij verkopen uw huis. Nogal fidus" van Fidus Makelaardij. "Op één na de beste!" van Lobatrans bezorgdienst eindigde als laatste.

Sexy en ranzig
Het AD publiceerde de uitslag met als kop 'Winnaar slechtste slogan is weer sexy en ranzig' en zegt in het artikel: de slogan is zo’n goeie winnaar omdat hij eigenlijk niet doet wat hij moet doen, namelijk: zin krijgen in vis. Dat is althans waarom organisator Tefke van Dijk denkt dat de slogan verreweg de meeste stemmen heeft gekregen. "Het klinkt nou niet echt lekker: een tongzoen van een zeemeermin."

Leuk en origineel
Maar de bedenkers van de slogan, ‘visbroers’ Luuk en Wiebe de Haan, zijn het daar helemaal niet mee eens. En wij ook niet! Integendeel, we vinden het juist een leuke en originele reclameslogan. Net zoals de uitdrukking 'alsof er een engeltje over je tong piest', wat ook betekent dat je iets lekker vindt. Of is dat anno 2019 nu ook plotseling sexy en ranzig? Kortom, de prangende vraag van vandaag is: mag een zeemeermin niet meer tongzoenen, maar een engeltje nog wel over je tong pissen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .