Translate

zaterdag 2 april 2022

Deze informatie heeft de overheid over jou

Sinds een paar dagen is de officiële overheidsapp MijnGegevens beschikbaar voor alle Nederlanders van 14 jaar en ouder. In de app kun je zien welke informatie de overheid zoal over jou heeft.


Denk aan identiteitsgegevens, informatie over je financiën, je woonsituatie, APK-gegevens en opleidingsinformatie. 

Naast website nu ook App
De app is een initiatief van MijnOverheid. Volgens Logius, ICT-dienstverlener van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, was de wens om – naast de al bestaande BerichtenBox-app – via deze nieuwe app "de belangrijkste functies van MijnOverheid ook via een app beschikbaar te stellen." Naar eigen zeggen komt Logius daarmee "tegemoet aan de wens van veel gebruikers die het gebruik van een app boven een website verkiezen."

Beschikbaar
De app is beschikbaar voor alle Nederlanders van 14 jaar en ouder met een geactiveerd MijnOverheid-account. Inloggen in de MijnGegevens-app gaat via de DigiD-app, dus een aanvullende voorwaarde is dat je beide apps op hetzelfde toestel geïnstalleerd hebt. Via DigiD bevestig je immers iedere nieuwe inlogpoging in de MijnGegevens-app, dus dit is een essentiële voorwaarde.

Daarnaast is de app alleen beschikbaar in de Apple App Store (voor bezitters van een iPhone of iPad) en in de Google Play Store (voor bezitters van een Android-telefoon). Een account bij één van deze twee techgiganten is dan ook noodzakelijk, anders kun je de app niet downloaden.

Bruikbaar?
Tot slot is compatibiliteit iets om rekening mee te houden: de app draait niet op alle telefoons, en dat is met name een probleem voor verouderde toestellen. Volgens informatie in de Google Play Store draait de app op Android-versies 7.0 en hoger. Als jouw toestel te oud is om Android 7.0 te kunnen draaien, kun je de app niet installeren en gebruiken.
Heb jij daarentegen een iPhone of iPad? Voor bezitters van deze apparaten geldt dat ze minimaal iOS 12.0 of iPadOS 12.0 op het toestel moeten hebben staan, anders functioneert de app niet.

Wat kun je met de MijnGegevens-app?
Het doel van de app is om verschillende soorten informatie op één plek te bundelen. In het hoofdmenu wordt op het moment van schrijven dan ook onderscheid gemaakt tussen vijf soorten persoonsgegevens: Identiteit, Financiën, Wonen, Vervoer en Onderwijs.

Meer lezen:
* Artikel Kassa: Wat kun je met de MijnGegevens-app van MijnOverheid?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .