Translate

zondag 24 april 2022

Politie waarschuwt voor reeks malafide webshops

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft voor diverse webwinkels een waarschuwing naar buiten gebracht. Het gaat onder meer om twee sites die fietsen verkopen, een site voor barbecue-artikelen, een website met tuinspullen en een website die smartphones en laptops aanbiedt.

De politie raadt dringend aan om er geen artikelen te bestellen. Het LMIO heeft de sites onderzocht, mede nadat klanten aangifte bij de politie hadden gedaan na slechte ervaringen. De webwinkels zijn "met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" met malafide bedoelingen online gezet, waarschuwt het Meldpunt Internetoplichting. 

Gegevens verkoper online te controleren
Al deze websites zijn inmiddels opgenomen in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl 

Om te voorkomen dat je wordt opgelicht, kun je gebruikmaken van een online checktool van de politie. Je kunt controleren of er meldingen over een online verkoper zijn gedaan door andere consumenten. Dat kan via deze website van de politie. Gegevens die je kunt invullen zijn de naam (URL) van de website, een e-mailadres, telefoonnummer of rekeningnummer.

Klik hier voor deze check!

Let op!
Als uw zoekactie naar mogelijke meldingen over de (ver)koper niets oplevert, wil dit NIET zeggen dat u geen enkel risico loopt bij een verdere transactie. U kunt aan de check dan ook geen rechten ontlenen. Het wil alleen zeggen dat er op dit moment geen (negatieve) meldingen bekend zijn waaruit blijkt dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit. Blijf dus altijd alert en gebruik uw gezonde verstand. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .