Translate

vrijdag 3 februari 2023

De beste bestuurder van 2022 is ........

Burgemeester Petra Dassen-Housen van de gemeente Kerkrade is gekozen tot beste bestuurder van 2022. In 2014 werd Dassen-Housen ook al verkozen tot beste bestuurder: toen voor de gemeente Beesel in de categorie kleine gemeente.

Dassen kreeg de titel tijdens Kompas, een nieuwjaarevenement van nieuwsplatform Binnenlands Bestuur. Ze werd in de eerste ronde al verkozen tot beste bestuurder van Limburg door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers. Vervolgens nam zij het nationaal op tegen bestuurders van de overige provincies en waterschappen.

'Echte verbinder'
De burgemeester wordt door de stemmers omschreven als 'een echte verbinder'. "Ze kan zich in alle lagen van de bevolking uitstekend verplaatsen, en heeft enkel het belang van de gemeenschap voor ogen. Dassen-Housen is vriendelijk, betrouwbaar, empathisch, en waar nodig in staat daadkrachtig op te treden. Deze eigenschappen maken haar tot een zeer gewaardeerd bestuurder", zo valt te lezen in het juryrapport.

Winnaars andere categorieën 
In de tweede stemronde hebben ruim 13.000 stemmers bepaald wie van de genomineerden de Beste Bestuurder van 2022 is. Ook kozen zij wie met de titels ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’ en ‘Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners)’ naar huis gaan.
De winnaars hier waren:
- Wethouder Ufuk Kâhya, gemeente ’s-Hertogenbosch – Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar
- Wethouder - - Miguel Ririhena, gemeente Tynaarlo – Beste Bestuurder van een kleine gemeente Tynaarlo 

CDA en GroenLinks
Petra Dassen-Housen is lid van het CDA en Ufuk Kähya en Miguel Ririhena zijn beiden lid van GroenLinks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .