Translate

maandag 28 mei 2018

Malinese ‏migrant redt kind van balkon

De 22-jarige Mamoudou Gassama is de held van het moment in Frankrijk, nadat hij afgelopen zaterdag een kind van een balkon redde. De Malinese migrant blijft er nuchter onder. ,,Ik deed het omdat het een kind was."

Beloning
De jonge Malinees kwam een half jaar geleden naar Frankrijk om daar een toekomst op te bouwen. Hij had echter nog geen verblijfsvergunning en was dus eigenlijk illegaal in Frankrijk. Daar kwam verandering in, na een bezoekje aan het Elysée (het gebouw van de Franse regering) waar president Emmanuel Macron de jongen persoonlijk bedankte. Uit handen van de Franse politie kreeg hij een onderscheiding voor zijn moedige actie.

Brandweer
Macron liet Gassama weten dat hij naast een verblijfsvergunning ook een plekje krijgt bij de Parijse brandweer. ,,Ik heb hem laten weten dat hij als dank voor deze heldendaad zo snel mogelijk een verblijfsvergunning zal krijgen en dat de Parijse brandweer bereid is om hem op te vangen. Ik heb hem daarnaast uitgenodigd om een verzoek te doen tot naturalisatie. Want Frankrijk is een wens en meneer Gassama heeft met toewijding laten zien dat hij die had!"

Uit huis
Het vierjarige jongetje dat in Parijs werd gered, is inmiddels uit huis geplaatst. De vader van het jongetje wordt waarschijnlijk vervolgd. Hij werd vlak na de redding aangehouden, omdat hij niet goed op zijn zoontje had gelet. De moeder was op dat moment niet in Parijs.

Bekijk
* Malian migrant in France saves young child dangling from a balcony
* Malian hero scales Paris building to save child

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.