Translate

vrijdag 13 juli 2018

FIAT werknemers gaan in staking na aankoop Ronaldo

Niet iedereen in Turijn is blij met de komst van voetballer Cristiano Ronaldo bij de Italiaanse voetbalclub Juventus. Zo gaan de werknemers van FIAT staken. De club en de autofabrikant zijn in handen van dezelfde eigenaar: de familie Agnelli.


Immoreel
Ronaldo is voor 112 miljoen euro gekocht en krijgt een jaarsalaris van 30 miljoen euro. Dat gaat er bij de bond niet in. Werknemers van Fiat hebben al jaren niet eens inflatiecorrectie gehad.
De vakbond vindt het transferbedrag "immoreel en beschamend" en wil haar leden bij Fiat oproepen om vanaf zondag tot zeker dinsdag te staken.

Gelijke behandeling

'Het is onacceptabel dat werknemers van FIAT enorme financiële offers moeten brengen, terwijl het bedrijf honderden miljoenen uitgeeft om een voetballer te kopen. Wij krijgen te horen dat het een economisch zware tijd is en de families hebben steeds minder te besteden, maar ondertussen geeft het moederbedrijf heel veel geld uit aan één persoon. Is dit eerlijk? Is het normaal dat iemand vele miljoenen krijgt, terwijl duizenden families halverwege de maand al zonder geld zitten? We werken allemaal voor dezelfde eigenaar, maar van gelijke behandeling is geen sprake. Daarom gaan wij van zondag 15 juli tot en met dinsdag 17 juli staken.'

Lees ook
* Wat is topvoetbal?
* Voetbal, van een andere kant bekeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.