Translate

dinsdag 31 juli 2018

Nalatenschap drs. P.

Liefhebbers van Drs. P. opgelet! Onlangs is de website http://www.drsp.nl gelanceerd, die volledig gewijd is aan de nalatenschap van de in 2015 overleden taalvirtuoos.


Verantwoordelijk voor de website is het Heen- en Weerschap. Genoemd naar de het beroemde lied Heen en Weer. 

Revenuen
Na de dood van de kinderloze Drs. P (1919-2015) worden de revenuen van zijn rijke werken (Cd’s, boeken, rechten) opgestreken door dit nijver gezelschap dat officieel “Stichting Auteursrechten H.H. Polzer/Drs. P” heet en zich gemakshalve “Het Heen- en Weerschap” noemt.

Schap
Het Schap bestaat uit Vic van de Reijt (voorzitter), Maaike van Veen (secretaris), Hanca Leppink (penningmeester), Paul Ilegems (België en Kongo), Paul Prenen en Ivo de Wijs.
Het Heen- en Weerschap stelt zich ten doel het gezongen en geschreven erfgoed van Drs. P zo lang mogelijk onder aller aandacht te brengen en te houden.

Aboutaleb: ‘Dankzij Drs. P kreeg ik het Nederlands onder de knie’
De Marokkaanse burgemeester van Rotterdam Aboutaleb leerde Nederlands o.a. met behulp van de liedjes van drs. P.: ‘Zijn liedjes waren begrijpelijk, perfect rijmend en deden mijn poëziehart sneller kloppen. Dat je een lied kon schrijven over knolraap en lof, schorseneren en prei vond ik fascinerend.’

Beluister
* Drs P Veerpont Eemdijk

Lees ook
* De beroemdste veerpont van Nederland ligt in Eemdijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .