Translate

woensdag 26 juni 2019

App leest etiketten voor u

Wie suiker uit zijn dieet wil schrappen of bv. gluten wil vermijden hoeft nu geen kleine lettertjes op de achterkant van een levensmiddel meer te lezen. Een app van het Voedingscentrum leest de etiketten nu voor u. 



De App openen, met je telefoon de streepjescode op het etiket scannen en in één oogopslag zien of het product melk, noten, suiker of gluten bevat. Zo simpel maakt het Voedingscentrum het voor consumenten om producten in de supermarkt te beoordelen.

Kies ik gezond?
De nieuwe functionaliteit is sinds kort beschikbaar in de al bestaande Kies ik gezond?-app van het Voedingscentrum. Je kunt de nieuwe functie op meer manieren gebruiken: als je wilt weten of een product in de Schijf van Vijf staat, of het een stof bevat waarvoor je allergisch bent of als je duurzaamheid belangrijk vindt. Je kunt producten filteren op jouw keuze. Stel je wilt een potje kidneybonen zonder toegevoegd zout, dan kun je meteen zien of dat er niet in zit. Hetzelfde geldt voor suiker, dat soms onder andere namen vermeld is op het etiket. Veel mensen denken bij melasse niet aan suiker, maar dat is het wel. Groenten en fruit valt buiten de app, als ze los in de supermarkt liggen zonder etiket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .