Translate

zaterdag 22 juni 2019

Spannende thriller Grenslanders eind augustus op TV

In Terneuzen zijn afgelopen  maandagavond de eerste twee afleveringen van de nieuwe serie Grenslanders vertoond tijdens de voorpremière in de bioscoop CineCity Terneuzen. De achtdelige misdaadserie speelt zich af in het grensland van Zeeuws-Vlaanderen. De avond werd onder meer bijgewoond door regisseur Erik de Bruyn, zelf afkomstig uit Terneuzen, en hoofdrolspelers Jasmine Sendar en Frank Lammers.


De voorpremière was drukbezocht: de zaal zat vol. En die eerste twee afleveringen smaken naar meer, zeggen de aanwezigen. "Ik ga zeker de serie op televisie kijken", zegt één van de toeschouwers, die het vooral ook fijn vond om veel bekende plekjes te zien in de serie.

Inhoud
In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt aan Vlaamse zijde een mysterieus dolend Afrikaans meisje gevonden. Terwijl de charmante, maar nonchalante Belgische gerechtspsychiater Bert Dewulf (50) zich het lot aantrekt van het zwaar getraumatiseerde meisje, onderzoekt Tara Dessel (35), een Nederlandse politie-inspecteur van Surinaamse afkomst, een bloederige schietpartij op een plezierjacht.

Meedogenloze mensenhandelaars
Al snel blijkt er een verband tussen beide zaken. Het meisje wordt opgejaagd door een meedogenloze bende mensenhandelaars aan wie ze was ontsnapt. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, ontdekken ze dat de inwoners van het grensgebied al eeuwenlang op geheel eigen manier omgaan met vreemdelingen.

Bekijk
* De trailer van Grenslanders

Lees ook
* Zeeuws-Vlaanderen decor thrillerserie op televisie

Bron: Omroep Zeeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .