Translate

vrijdag 31 juli 2020

Zo vind je die vervelende mug sneller!

Muggen hebben er een handje van. Als je bíjna in slaap valt, zoemen ze ineens rond je hoofd. Doe je het licht aan, dan zijn de beestjes natuurlijk nergens te bekennen. Was er maar een manier om muggen sneller op te sporen in je slaapkamer, zodat je ze kunt vangen en je weer lekker kunt slapen.



Gelukkig weet Libelle een manier die volgens het blad goed werkt, waardoor je muggen sneller vindt. We citeren.

De truc met de zaklamp
Doe voor deze truc alle lichten uit in je slaapkamer en pak een zaklamp. Ook de zaklampfunctie op je smartphone kun je hiervoor gebruiken. Schijn met de lichtbron de kamer in.

Doe dit bij voorkeur op een plek dicht bij jezelf. Muggen komen namelijk niet per se af op licht, maar wel op je geur en op je adem. Het helpt dus ook om diep in en uit te ademen.

Muggen sneller vinden in je slaapkamer
Nu is het een kwestie van geduld. Soms veel geduld. Maar met een beetje geluk zal de mug snel landen op de plek waar jij schijnt en ademt. Als het licht de mug raakt, wordt er een lange schaduw gecreëerd, waardoor je ‘m makkelijker ziet. En dan, ja, dan moet je even goed mikken natuurlijk.

Andere oplossing
Op Twitter vonden we overigens een andere oplossing: maak van een mug een olifant! Maar er stond helaas niet bij, hoe je daarna de olifant met een vliegenmepper kunt vermorzelen. 

Bron Truc Zaklamp: Libelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .