Translate

dinsdag 28 juli 2020

Volgt u een vlogger?

U leest nu een artikel op de blog Leuk en Informatief. Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. De maker van een blog heet een blogger. Leuk en Informatief plaatst iedere dag een nieuw bericht. Die inhoud wordt ook wel content genoemd. Een bericht - dus dit bericht - wordt een (blog-) post genoemd.



Maar in deze post willen we aandacht besteden aan het fenomeen vlog. Vloggen is omstreeks het jaar 2000 begonnen in de Verenigde Staten. Vloggen en het volgen van vloggers is sindsdien vooral onder jongeren een bekende gewoonte.

Video weblog
Vlog is de afkorting voor video weblog. Het is de benaming van een dagboek (Engels: log) op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. De vlog is een variant op de blog, waarbij de inhoud voornamelijk tekst is. Iemand die een vlog maakt wordt een vlogger of vlogster genoemd. Een vlog is een van de genres van filmpjes op sites als YouTube. Een bekende Nederlandse vlogger is Enzo Knol.

Favorieten
Ik heb even geïnformeerd, wie onder mijn kleinzonen de favoriete vloggers zijn. Het zijn: Boaz van Boggelen en Dylan Haegens.
- Boaz van Boggelen (20 jaar) maakt een visueel dagboek waarbij hij iedereen die de video ziet, een kijkje in zijn leven geeft. 
- Dylan Haegens (27 jaar) maakt hilarische sketches.

Geld verdienen met vloggen
Er zijn vloggers, die veel geld verdienen met hun vlog. Voordat je geld gaat verdienen, zul je wel flink wat tijd moeten investeren in je vlog. Zo heeft YouTube de regel dat je binnen 12 maanden minimaal 4.000 uur bekeken moet zijn. Daarnaast moet je op z’n minst 1.000 abonnees hebben. Nederlandse YouTubers krijgen ongeveer tussen de € 0,50 en € 4,00 per 1.000 views. Je hebt dus flink veel views nodig om er een goed inkomen aan over te houden.

Bekijk
* Vlog Boaz van Boggelen
* Vlog Dylan Haegens

Lees ook
* Vloggen voor beginners

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .