Translate

woensdag 8 juli 2020

Quiz: kent u Paleis Soestdijk?

Bijna iedereen in Nederland kent Paleis Soestdijk. Het ligt aan de Amsterdamsestraatweg 1 in Baarn. Het oorspronkelijk 17e-eeuwse gebouw is genoemd naar de Soestdijk waarlangs ook de buurtschap Soestdijk is ontstaan. 



Vanaf 1937 was het de residentie van kroonprinses en later koningin Juliana der Nederlanden en haar echtgenoot prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Vanaf eind 1970 tot 2017 was het eigendom van de Nederlandse Staat.

Verkoop
Op 8 juni 2017 maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat het paleis en het bijbehorend landgoed voor 1,7 miljoen euro werd verkocht aan de MeyerBergman Erfgoed Groep. Het paleis en landgoed zouden een "proeftuin" moeten worden voor innovatie, waar instituten, bedrijven en starters zich aan elkaar zouden kunnen presenteren. Ook zouden er horecavoorzieningen komen. Het bosgebied dat nu nog is afgesloten, zou open gaan voor recreanten. Op het terrein van de voormalige marechausseekazerne worden woningen gepland.

Toekomstplan
De Baarnse gemeenteraad debatteert deze week over het toekomstplan voor Paleis Soestdijk. Hoeveel weet u over de voormalige residentie van prinses Juliana en prins Bernhard? Test uw kennis in deze quiz met 10 vragen!

Quiz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .