Translate

zaterdag 14 november 2020

De mooiste doelpunten van 2020

Wie wint dit jaar de Ference Puskas Award 2020? Het is de prijs die jaarlijks door de Wereldvoetbalbond wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt dat in een seizoen gemaakt is. 


De prijs werd door Sepp Blatter op 20 oktober 2009 in het leven geroepen, in navolging van het FIFA Doelpunt van het Jaar. 

Puskas
De prijs is vernoemd naar Ferenc Puskás, een Hongaarse voetballer die furore maakte in de jaren 50 van de 20e eeuw. Puskás wordt wereldwijd beschouwd als een van de beste aanvallers die Europa ooit gekend heeft. Zo won hij met Real Madrid bijvoorbeeld driemaal de Europacup I, vijf landstitels, scoorde hij voor Hongaarse nationale elftal 84 doelpunten in 85 wedstrijden en had hij bovendien een indrukwekkend carrière-totaal van 514 doelpunten in 529 wedstrijden.

Kandidaten
Inmiddels doen een tweetal doelpunten op YouTube de ronde, die gelden als serieuze kandidaten. De eerste is een heel bijzonder doelpunt van Nicolai Geertsen van de Deense voetbalclub Lyngby Boldklubgaat. De tweede is een goal van Valentino Lazaro van de Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach (zie foto). 

Bekijk
Nicolai Geertsen - Lyngby - FIFA Puskas Award 2020 contender
* Lazaro Scores Outrageous Scorpion Kick Goal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .