Translate

dinsdag 17 november 2020

Overleden Harry van Raay respectvol geïmiteerd door Erik van Muiswinkel

Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij is overleden, zo meldt de Eindhovense club gisteren. Hij is 84 jaar geworden. 


"Een groot PSV'er is niet meer. Rust zacht, meneer Van Raaij", schrijft PSV op Twitter over de oud-preses, die in 1996 aantrad en in 2004 afscheid nam. Eerder was hij penningmeester van de club.

Landstitel
Onder leiding van de Brabander werden het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang uitgebreid en had PSV op het veld veel succes. In 1997, 2000, 2001 en 2003 veroverden de Eindhovenaren de landstitel, nadat in 1996 al de KNVB-beker werd gewonnen.

Geliefd
De successen en zijn uitgesproken karakter maakten Van Raaij zeer geliefd bij de supporters van PSV en een van de bekendste Nederlandse clubvoorzitters ooit. In 2004 werd hij zelfs verkozen tot belangrijkste bestuurder uit de vijftigjarige geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal. Na zijn aftreden bleef Van Raaij tot aan zijn dood de wedstrijden van PSV bezoeken en sprak hij zich in de media nog geregeld uit over de gang van zaken bij de club.

Hilarisch
Met zijn markante verschijning en lispelende stemgeluid was de PSV-voorman een dankbaar object voor cabaretier Erik van Muiswinkel, die hem treffend weet te imiteren en er een hilarisch schepje bovenop doet door met z'n ogen te rollen.
Het 'slachtoffer' zelf kon er hartelijk om lachen. Sterker, op speciaal verzoek vervaardigde Van Muiswinkel in 2007 een dvd die als voorwoord bij de biografie 'Harry van Raaij: vader en voorzitter' werd gevoegd.

Bekijk:
* Harry van Raaij en Eric Gerets persiflage (Studio Spaan, 2001) 
* Studio Spaan - De Drie Voorzitters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .