Translate

zondag 24 januari 2021

Signal: goed en populair alternatief voor WhatsApp

De populairste smartphone-app van dit moment is Signal. Met deze berichtenapp kunt u hetzelfde doen wat u op WhatsApp ook doet, met dat verschil dat uw gegevens niet worden bewaard en gebruikt voor advertenties. 


WhatsApp is een bedrijf van Facebook en weet meer over u dan uw eigen vrienden. Door WhatsApp niet meer te gebruiken kunt u dat nu voor een stukje verhinderen. Berichten-app Signal is dan een privacy vriendelijk alternatief. 

Voorkeur
De Consumentenbond heeft deze voorkeur voor Signal, omdat de app geen commerciële basis heeft (de ontwikkelaar leeft van donaties) en omdat de broncode openbaar is. Voor andere programmeurs is dus transparant hoe de software werkt. 

Installatie en het gebruik
Tijdens de installatie van de app stuurt Signal een smsje naar uw telefoon. Zo koppelt de dienst uw telefoon en naam aan elkaar. Hierna vraagt de app toegang tot uw adresboek op uw telefoon om te kijken wie van uw vrienden ook Signal gebruikt.
Die personen verschijnen in uw Signal contactenlijst. Klik op een naam om te kletsen en foto's of video's te sturen. U kunt ook met meerdere personen tegelijk chatten in een groepsgesprek. Er is nauwelijks verschil met WhatsApp.

Meer informatie
Consumentenbond: meer informatie over Signal met handige instructies voor de installatie ervan en praktische tips

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .