Translate

maandag 23 augustus 2021

Geen curryworst meer in hoofdkantoor Volkswagen

Vanaf vorige week vrijdag zijn er geen curryworsten meer te vinden in het administratieve hoofdkantoor van autofabrikant Volkswagen in Wolfsburg. De - in Berlijn uitgevonden - worst wordt vervangen door plantaardige alternatieven. In de kantine is geen vlees meer verkrijgbaar; vis zal er wel nog af en toe op het menu staan. 


Currywurst is een grillworst, meestal twee, die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of een broodje. 

Opmerkelijk
Het is een opmerkelijke stap. De worsten van Volkswagen zijn - net als de auto's - een begrip. Ze worden sinds de jaren zeventig gemaakt in een speciale Volkswagen-slagerij op het terrein in Wolfsburg, tevens de thuisbasis van de wereldberoemde automaker. Ze dienen als ode aan de Duitse cultuur. Bovendien zijn ze erg populair: jaarlijks komen er zeker zeven miljoen worsten uit de eigen fabriek rollen. Volgens een interne memo van het bedrijf waren desondanks veel medewerkers voorstander van het besluit, al was niet iedereen blij met de beslissing.

Schande
Voormalig bondskanselier Gerhard Schröder, die jarenlang in de raad van commissarissen van de Duitse autofabrikant heeft gezeten en nu dik bevriend is met de Russische leider Poetin, sprak er schande van dat het traditionele gerecht verdwijnt uit de kantine. 

Aan de overkant
Medewerkers die liefhebber van de curryworst zijn, hoeven zich overigens geen zorgen te maken: Volkswagen benadrukt dat ze tijdens de lunch aan de overkant van het administratieve hoofdkantoor nog terechtkunnen voor een worst van de automaker..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .