Translate

vrijdag 17 december 2021

Het Coronabestrijdingsteam wenst u een witte Kerst!

Mark Rutte, Jaap van Dissel, Diederik Gommers en Hugo de Jonge brengen in kostuum een klassiek kerstnummer ten gehore. Mét een dansje en een hoge uithaal. De deepfakevideo hiervan doet op dit moment op grote schaal de ronde op de sociale media. Het is leuk bedacht, dus blijven wij niet achter!

Het is allemaal het werk van de broers Matties (27) en Cas Grooten (29) uit Amersfoort. Ze zijn er zeker twee weken mee bezig geweest om het te maken. "We wilden mensen vooral in deze moeilijke tijd een fijne kerst wensen, een lach op hun gezicht bezorgen."

Deepfake
Ze hebben een bedrijfje, dat dit soort deepfakevideo's maakt en beseffen terdege, dat dit soort nepvideo's ook gemaakt kunnen worden met kwade of zelfs gevaarlijke bedoelingen. Broers Matties en Cas zullen het in ieder geval bij satire houden, vertellen ze aan RTL-Nieuws. "We schrijven bij de video altijd dat het om een deepfake gaat, en we hebben ons bedrijf niet voor niets 'Fake It or Leave it' genoemd. Natuurlijk vinden wij het ook heftig om het gezicht van iemand te gebruiken voor iets heel anders, en we begrijpen dan ook dat er soms commotie is over de technologie. Maar wij willen juist laten zien dat het ook op een leuke manier ingezet kan worden. Want iedereen die zich de afgelopen coronaperiode heeft afgevraagd hoe het zou zijn als Mark Rutte samen met Hugo de Jonge in een boyband zou zitten, heeft daar nu wel het antwoord op."

Klik hierna voor het leuke lied:
Rutte & de Jonge & Van Dissel en Gommers wensen u (via een Deepfake) een White Christmas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .