Translate

donderdag 9 december 2021

Kies het Woord van het jaar 2021!

Maar liefst acht (België), c.q. tien (Nederland) van de vijftien nieuwe woorden die Van Dale voor de Woord van het Jaar-verkiezing 2021 selecteerde, houden verband met het coronavirus, dat ons nu al lang teistert. 

Maar er staan gelukkig ook een paar mooie andere woorden in. U kunt nu stemmen!

Nederlandse woorden
De woorden voor Nederland zijn: 
boosterprik, deltavariant, doorbraakinfectie, finfluencer, gevoeligheidslezer, grotsyndroom, intimiteitsvacuüm, memeaandeel, pandemocratie, prikpolarisatie, prikspijt, QR-samenleving, vaccinatievoordringer, wappiegeluid en woonprotest. 

Vlaamse  woorden
Onder de Vlaamse nominaties hebben acht woorden een link met het coronavirus of de pandemie en de gevolgen daarvan op de samenleving. Denk maar aan boosterprik, deltavariant, doorbraakinfectie, grotsyndroom, knaldrang, paaspauze, pasjesmaatschappij en tweedehandslucht. De andere genomineerden zijn: doopgids, friemelhaat, koalatest, strooistep, tegelwippen, verkeersvlecht en vriendenerfenis.

Stem nu op uw favoriet
Stemmen kan t/m maandag 20 december 17.00 uur. Op dinsdag 21 december om 05.00 uur 's ochtends wordt op deze website het winnende Van Dale Woord van het Jaar 2021 bekendgemaakt.

Stem:
* Website voor Nederland
* Website voor België

Lees meer:
* Veel corona op shortlist Woord van het Jaar, ook Marco Borsato’s ‘intimiteitsvacuüm’ maakt kans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .