Translate

vrijdag 24 december 2021

Wist u dat deze twee regels bij Monopoly eigenlijk helemaal niet bestaan?

Monopoly zal ongetwijfeld tijdens de komende feestdagen weer vele malen gespeeld worden. Het spel kan vaak úúúren duren. Maar wist u dat dit eigenlijk helemaal niet zo hoort?


We hebben namelijk zelf een aantal regels bedacht die het spel alleen maar langer doen maken. Gewoon regels even uit onze duim gezogen!

Geen pot!
Het idee dat je al het geld in 'de pot' krijgt wanneer je op 'Vrij Parkeren' belandt, is eigenlijk een grote illusie. Er bestaat volgens de makers namelijk helemaal geen pot. De gelukkige speler krijgt ineens een enorm kapitaal uit het niets; puur geluk. En dat is niet waar het spel om draait. Daarnaast zorgt het onverwachtse grote geldbedrag ervoor dat het spel nog langer gaat duren. Het doel van Monopoly is dat alle spelers behalve de winnaar failliet gaan.

Zelf kopen of doorgeven
Ook kopen we straten en stations op de verkeerde manier. Wat we zelf even hebben bedacht: zodra je op een straat uitkomt, mag je deze kopen. Wil je dat niet of heb je onvoldoende geld, dan is gewoon de volgende speler aan de beurt. Klopt dus niet. Nee, hoe het eigenlijk hoort: komt iemand op het vakje, dan móet het door de bankier geveild worden. De hoogste bieder mag het kopen, beginnend bij 10 euro. Zo gaat het spel ineens nóg een stuk sneller en moet iedere ronde weer tactische keuzes maken.

Juiste manier
Haal jij het spel binnenkort weer uit de kast om het op de enige juiste manier te spelen? Of heb jij netjes voor het spelen het boekje doorgelezen en doe je het dus gewoon al goed?

Lees meer:
* Monopoly, het meest fout gespeelde spel ter wereld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .