Translate

zaterdag 5 november 2022

Flauwe oude moppen over baby's en voor kinderen

Columniste Hieke Huistra van het dagblad Trouw ging op de prachtige website Delpher - een grote verzameling van miljoenen historische kranten, tijdschriften en boeken - op zoektocht.

Ze ontdekte er veel, waaronder de volgende twee 'oude, flauwe babymopjes.' 

Noordpool
Haar 'beste vondst van afgelopen week' is een mop over twee baby’s, uit een krant uit 1898. De eerste baby zegt “Ik zou niet graag een zuigeling in de Noordpoolstreek willen zijn”. De tweede baby vraagt waarom. Waarop de eerste baby antwoordt: “De nachten duren daar zes maanden, en ik geloof niet dat ik zoo lang zonder ophouden zou kunnen schreeuwen”.

Scheiding
De tweede is afgedrukt in een zaterdagkrant uit 1914. Twee jonge ouders gingen scheiden. Bij het uitspreken van een scheiding kreeg de moeder de baby toegewezen, maar toen ze de rechtbank uitkwamen, zei de moeder tegen de vader dat ze baby de helft van de tijd aan hem wilde geven. ‘Goed!’, Riep de vader verheugd, ‘dat is goed!’ ‘Ja’, hernam zijn echtgenoote kalm, ‘jij mag hem ‘s nachts hebben’.

Kinderen
Kinderen zijn een dankbaar publiek als het aankomt op flauwe grappen. Ouders van Nu publiceert een 25-tal flauwe dijenkletsers! Zoals deze twee kindergrapjes. 

Het is blauw en het weegt niet veel, wat is het?
- Lichtblauw

Het is wit en het ontploft.
- Een boemkool!

Lees meer:
Oude, flauwe babymopjes dankzij digitalisering (column van Hieke Huistra)
Moppen tappen (25 leuke kindergrapjes van Ouders van Nu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .