Translate

zaterdag 12 november 2022

Sinterklaas in privéjet aangekomen

Sinterklaas is vandaag voor het eerst per vliegtuig aangekomen in Nederland en wel vlakbij Hellevoetsluis. 

Het was voor het eerst in drie jaar dat de goedheiligman weer live aankwam met publiek. Op meerdere plekken langs de route en bij de kade stonden duizenden mensen.

Ophef om gezonken pakjesboot
De Sint kwam uiteindelijk in Hellevoetsluis niet in zijn eigen pakjesboot aan, maar met een vervangende stoomboot. In het Sinterklaasjournaal waren eerder deze week beelden te zien van de pakjesboot die gezonken was. Dat leidde tot ouders die klaagden dat hun kind huilend op de bank zat en getroost moest worden.

Goedheiligman 1
Maar een dag later was in het tv-programma een andere pakjesboot te zien die al in de buurt van Hellevoetsluis lag. In de live-uitzending van vandaag vloog de Sint met zijn eigen rode vliegtuig, de Goedheiligman 1, naar Nederland en landde hij "vlakbij Hellevoetsluis". Vervolgens kwam hij in de nieuwe stoomboot naar de kade.

Piet Hein
Tijdens de live-uitzending werd bekend dat een nieuwe piet 'Piet Hein' wordt genoemd. Met de naam wordt verwezen naar de gelijknamige bekende zeevaarder die in de zeventiende eeuw de Zilvervloot veroverde. Tijdens de intocht werd het bekende lied over de zeevaarder gezongen.

Twitter
Op Twitter leidde de naam van de piet uiteraard tot de nodige discussies en was Piet Hein trending topic. In een reactie aan de NOS noemt de NTR, de omroep die Het Sinterklaasjournaal maakt, de verwijzing naar Piet Hein "een historische knipoog zoals we er vele maken in Het Sinterklaasjournaal". Ook wordt op dit medium, bekend vanwege - vaak anonieme - scheldpartijen en een overdaad aan trollen, gesproken over de aankomst van de goedheiligman per vliegtuig. Zo twitterde ProRail ludiek in rijmvorm het "niet zo fijn" te vinden dat de goedheiligman niet met de trein aankwam. De NTR relativeert de milieubezwaren. "Dit vliegtuig heeft geen druppel kerosine gebruikt", aldus de omroep.

Morgen of volgende week
Ook op andere plekken is de goedheiligman vandaag aangekomen. Er zijn ook gemeenten waar de Sint pas morgen of volgende week aankomt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .