Translate

donderdag 15 december 2022

Rijden met bevroren autoruiten? Zó hoog is de boete!

Het vriest deze week. Voor menig autobezitter die vroeg op pad moet, is dat niet fijn. Het kan met name in de ochtend vaak even duren voordat je ruiten ijsvrij zijn en je goed zicht hebt. Toch kun je beter wachten tot het ijs weg is, anders kun je een flinke verkeersboete krijgen. 

De temperaturen liggen momenteel op of rond het vriespunt en 's nachts is er sprake van enkele graden vorst. En dat betekent dat autobezitters die 's morgens op pad gaan eerst moeten krabben om de autoruiten ijsvrij te maken.

Veilig en voordelig
Dat is niet alleen handig met het oog op de verkeersveiligheid omdat je anders immers niks ziet, er is nóg een reden om ervoor te zorgen dat er geen ijs meer op de ruiten zit voordat je wegrijdt. Die tweede reden heeft alles te maken met geld, want wie wordt betrapt op rijden met ijs op de autoruiten, riskeert namelijk een torenhoge boete.

Tel uit je winst!
De verkeerspolitie Oost-Brabant publiceerde afgelopen maandag een waarschuwing op Twitter. Wie betrapt wordt en een bekeuring krijgt, ontvangt niet veel later namelijk een brief in de welbekende paars-witte envelop van het Centraal Justitieel Incassobureau. Je moet maar liefst 250 euro overmaken, want zo hoog is het boetebedrag voor rijden met bevroren ruiten. Zitten je buitenspiegels daarnaast ook onder het ijs, waardoor het zicht belemmerd wordt en je ze eigenlijk niet kunt gebruiken? Dan kost het je nog eens 140 euro. Deze bedragen zijn overigens exclusief 9 euro administratiekosten. Kortom, u kunt 399 euro besparen. En dan nog veilig rijden ook!

Bron: Kassa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .