Translate

vrijdag 3 maart 2023

Webcams van Vogelbescherming weer live

Een inkijkje in het leven van een vogel. De webcams van Vogelbescherming staan weer aan. Je kan live meekijken op de broedplekken.


Eind februari knipten de eerste webcams aan. Mensen kunnen dag en nacht meekijken naar het leven van vogels in het broedseizoen. Het project heet Beleef de Lente.

Beleef de Lente
Elk jaar plaatst Vogelbescherming voor de start van het broedseizoen webcams op broedplekken van verschillende vogels. Zo worden de vogels niet gestoord tijdens het broedseizoen. De camera's leggen lief en leed van de vogels vast. Vogelbescherming grijpt niet in als het bijvoorbeeld misgaat. Ze laat de natuur haar gang gaan.

Meekijken
Meekijken kan via de website van Beleef de Lente. Daarop staat een overzicht van verschillende vogels. Als er ‘live’ bij staat, betekent het dat de camera’s aan staan en er een vogel op de broedplek zit. Klik op een van de vogels om de webcam te openen. Staat er ‘binnenkort’, dan is het nog even afwachten. De merel begint bijvoorbeeld pas later met broeden. Tot eind juli kun je de webcams volgen.

Link
Beleef de lente

Bron: Seniorweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .