Translate

vrijdag 31 maart 2023

Perenboom in Breskens nu 1 jaar ingepakt.

Wereldberoemd werd hij met het inpakken van de Rijksdag, Pont Neuf en andere monumenten. Kunstenaar Christo en zijn vrouw Jeanne-Claude zagen het als hun levenswerk. 

De grote inpakwerken waren nooit te koop, zijn niet vast te pakken. De honderdduizend vierkante meter zilveren doek die om de Rijksdag werd gespannen in 1995, met meer dan vijftien kilometer blauw touw was slechts veertien dagen te zien en verdween daarna alsof het er nooit was geweest. De herinnering in het collectieve geheugen is monumentaal. Christo overleed in 2020. 

Herdenking
In Breskens (Zeeuws-Vlaanderen) is vorig jaar ter nagedachtenis aan hem een Perenboom ingepakt (zie foto!). Morgen wordt herdacht, dat het volledig ingepakte kunstwerk precies 1 jaar geleden werd onthuld. Gerrit Pruim, eigenaar van de Perenboom, zegt over dit initiatief: "Christo en zijn vrouw Jeanne-Claude wilden dat hun kunst voor iedereen toegankelijk was en ze hoopten mensen eens op een andere manier naar de wereld te laten kijken. Dat wilden wij met dit initiatief ook bereiken. We zijn morgen 1 jaar verder en het kunstwerk trekt nog steeds veel bekijks. Daar zullen we opnieuw bij stilstaan". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .