Translate

zondag 3 december 2023

Verdwaalde eenden zorgen voor spannende momenten in veldrit: 'Kwik had geluk'

Persoonlijk kijken we graag naar het NOS-Journaal met de belangrijkste nieuwsfeiten. Maar het volgende bericht hebben we vandaag daarin gemist. Vandaar de publicatie hierna, overgenomen uit Nu.nl  

Twee loslopende eenden hebben zondag voor enkele spannende momenten gezorgd bij de wereldbekercross in het Franse Flamanville. De veldrijders moesten hun beste stuurmanskunsten uit de kast halen om ze te ontwijken. 

"Je verwacht geen eend op de weg", zei Lars van der Haar na afloop van de veldrit met een glimlach. "We hebben al eens honden meegemaakt, maar eenden nog nooit. Maar ach, die eenden kunnen er ook niets aan doen."

De twee muskuseenden betraden het parcours in een trage, glibberige bocht. Ze riskeerden hun leven om de renners van dichtbij te bewonderen. Dat liep soms maar net goed af.

"Er kwam bijna een aanrijding van", vertelde Eli Iserbyt, die de wereldbekercross in Flamanville won. "Gelukkig voor de eenden had ik het goede spoor te pakken in de bocht. Ze bleven wel braaf zitten, dus ze vormden eigenlijk aangename toeschouwers."

'In de laatste ronde maakten ze het nog spannend'

In de slotronde reed Iserbyt weg bij Van der Haar en Pim Ronhaar. De Belg leek onbedreigd op weg naar de zege, maar de eenden brachten de spanning nog even terug.

"In de laatste ronde maakten ze het nog spannend", liet Van der Haar weten. "Ik hoorde mensen wel dingen roepen, maar je verwacht niet meteen dieren op het parcours."

Ronhaar kon een van de eenden maar net ontwijken. "Ik nam de bocht en zag ineens Kwik en Kwak zitten. Kwik had geluk, want ik reed bijna over hem heen. Gelukkig werden het geen stervende zwanen. Ze hebben een mooi dagje gehad op de cross."

Iserbyt bleef bij de wereldbekercross in Normandië uiteindelijk drie Nederlanders voor. Achter Van der Haar en Ronhaar eindigde Joris Nieuwenhuis als vierde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .