Translate

zaterdag 30 december 2023

Herdenking van 50 jarige annexatie van Hoogland door Amersfoort op Oudejaarsdag

Morgen, tijdens oudejaarsdag, dus 31 december om 15.00 uur, wordt de jaarlijkse Herdenking gehouden van de annexatie van de gemeente Hoogland door groeistad Amersfoort. Het wordt dit keer een speciale gebeurtenis, omdat het 1 januari 2024 precies 50 jaar geleden is, dat de gemeente Hoogland werd opgeheven.

De herdenking vindt sinds 1991 plaats bij de het Monument aan de Zevenhuizerstraat/Sportlaan.

Lees meer over de geschiedenis en achtergrond van deze herdenking op de website van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH): https://www.dorpsbelangenhoogland.nl/2023/12/unieke-herdenking-van-50-jarige-annexatie-op-komende-oudejaarsdag/ 

(Het volgende bericht is geplaatst na de herdenking)

Veel toeschouwers bij herdenking annexatie Hoogland

Veel Hooglanders waren gistermiddag (Oudejaarsdag 2023) aanwezig bij de unieke herdenking van 50 jaar annexatie van Hoogland door de gemeente Amersfoort. De aanwezigen zagen een tot leven gewekte Prins Bernard een defilé afnemen van de veteranen van de voormalige Hooglandse Ondergrondse Strijdkrachten (HOS), het Radikaal Anti-Amersfoort Front (RAAF) en de SSOK (Stichting Schijt op de Kei). Deze verzetsgroepen deden verslag van hun activiteiten in het verleden.
Bekijk het fotoverslag van Timo Blom op de website van  HooglandSamen: https://hooglandsamen.nl/project/10026/50%C3%A9-herdenking-van-de-annexatie-van-hoogland-door-amersfoort- 

Bekijk het fotoverslag op de website van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH): https://www.dorpsbelangenhoogland.nl/.../herdenking.../.

Beluister het Volkslied van Hoogland, gezongen door Wim van Dijk en opgenomen door Willem van Twillert: 
https://www.youtube.com/watch?v=xXVuOFYNJwc 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .