Translate

zaterdag 28 juli 2018

Koorddanseres wandelt 35 meter boven de grond in Parijs

Honderden toeschouwers hielden vorige week zaterdag (21 juli 2018) in het Parijse Montmartre de adem in terwijl de Franse koorddanseres Tatiana-Mosio Bongonga over een kabel wandelde die 35 meter boven de grond gespannen was.De 34-jarige artieste liep onder muzikale begeleiding van een kamerorkest over een kabel die liep van een kraan aan de voet van de heuvel tot aan de trappen van de Sacré-Coeur-basiliek. Deze kerk ligt op een hoogte van 130 meter en is het hoogste punt van de stad.

Jaar lang voorbereiding
Bongonga droeg geen veiligheidskabel, maar er werd niets aan het toeval overgelaten. Onder haar harnas droeg de atlete een verborgen harnas. ,,Ik ben niet bang, maar voorzichtig. Het koord is als de grond voor mij", zei ze achteraf. ,,Ik was enorm onder de indruk", aldus de artieste. ,,Het gebeurt niet elke dag dat je recht tegenover de Sacré-Coeur staat."
Ze is de eerste koorddanser die het hoogste punt van Parijs wist te bereiken. Ze begon al als achtjarige te koorddansen en heeft zich een jaar lang op dit spektakel voorbereid.

Bekijk
* Koorddansend naar de Sacré-Coeur in Parijs op 35 meter hoogte.

Bron: AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.