Translate

vrijdag 14 oktober 2011

Wie is de rijkste in uw woonplaats?

Een mens is nieuwsgierig. Dat weet het maandblad Quote ook. Vandaar, dat dit blad ten behoeve van miljonairs en van andere wat meer armlastige - maar ook wel nieuwsgierige -medeburgers een rijkenkaart publiceert.


Rijkenkaart
Via deze rijkenkaart komt u heel snel te weten, wie in uw woonplaats de rijkste is en hoeveel hij/zij zo'n beetje (nou ja, een heleboel dan) aan vermogen heeft.

Amersfoort
In mijn woonplaats blijkt dat Wim Smink (1930) te zijn met een geschat vermogen van €110 miljoen. Hij breidde in 1985 zijn zandhandel uit met een recyclingbedrijf, dat in 2006 voor €86 miljoen gekocht werd door het Britse Shanks. Rest het zandbedrijf, dat op kleinere schaal actief blijft.

Golfbaan
Meer recent heeft deze ondernemer in het buitengebied van Hoogland (Hoogland-West) 50 hectare grond gekocht om daar een 9-holes golfbaan  met drivingrange  aan te leggen. Bert Schoenmaker gaat het terrein exploiteren. De drie hallen op het terrein wil hij gebruiken voor indoorgolf, golffitness en voor opslag. “Op 1 april 2012 wil ik open", zegt Schoenmaker.

Nuttig?
Nuttig, deze rijkenkaart? Och, meer leuk. Net zoals de leuze van De Tegenpartij en de vele onnavolgbare andere typetjes van Kees van Kooten en Wim de Bie. Om nooit te vergeten.

Linken
* De rijkenkaart van Quote
* Eerste uitzending van De Tegenpartij
* Van Kooten & De Bie kijken terug op 40 jaar satire - De Wereld Draait Door (2007)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.