Translate

donderdag 20 oktober 2011

Volg hoogstzwangere Saar live bij haar bevalling!

Medio november zal neushoorn Saar (11 jaar) voor de eerste keer een jong krijgen. Dan zitten de 480 draagdagen erop. U kunt de geboorte live meemaken!Drie webcams
Saar is met drie (!) webcams live te volgen in haar binnenverblijf. Overdag staat ze weliswaar meestal buiten en is dan buiten beeld, maar in de ochtend, in de loop van de middag en 's avonds is ze in het binnenverblijf te volgen! U hoeft niets te missen, want er zijn zelfs archiefbeelden, als u niet de gehele dag kunt kijken.

Vader Zimon
Vader Zimon schittert overigens door afwezigheid. Dat is normaal. Alleen als het vrouwtje bronstig is. wat maar heel kort duurt (zo'n 24 uur) worden ze bij elkaar. Een jaar en vier maanden geleden was dat dus raak.

Bevalling
De bevalling duurt zo'n half uur, maar kan - met enig geluk voor de kijker - uitlopen tot drie uur. Voor die tijd moet u vooral kijken, als Saar koud water drinkt. Dan draait het kind zich om in moeder's buik.

Bijzondere gebeurtenis
Het is voor het eerst in DierenPark Amersfoort dat er een neushoorn wordt geboren en in Nederland is dit uniek. Indische neushoorns zijn in een beperkt aantal tuinen in de wereld te zien en in het wild wordt het diersoort met uitsterven bedreigd.

Als eerste op de hoogte van geboorte
Het is mogelijk om als eerste te vernemen dat het jong geboren is. Door het woord ‘neushoorn’ te sms’en naar 1008, wordt er direct na de geboorte een sms verstuurd. De kosten zijn € 0,90. Dit bedrag komt ten goede aan het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund waarmee onder andere de soortgenoten van Saar en het jong in het wild worden gesteund.

Laatste nieuws d.d. 19-11-2011
Afgelopen nacht (zaterdagmorgen 19 november) om 01.24 uur is Indische neushoorn Saar bevallen van haar eerste jong. Vrijdagavond toonde Saar tekenen dat er een mogelijke bevalling aan zat te komen. Rond 23.30 uur vrijdags startte de weeën waarna het jong twee uur later werd geboren. Een tijdje na de geboorte stond het jong al op haar of zijn benen. Het is een meisje.

Link
* Video: De geboorte
* Alle informatie over de geboorte in Dierenpark Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.