Translate

zondag 17 juni 2018

Grappen over ontbreken Oranje op WK

Onze zuider- en oosterburen blijken graag grappen te maken over het feit dat Nederland zich dit WK niet wist te plaatsen. Op diverse plekken in Duitsland en België zijn spottende verwijzingen opgedoken over het ontbreken van Oranje. Italië en Nederland daarentegen begrijpen elkaar.

Verward
,,Je bent verward als je honger hebt", kopt een levensgrote kartonnen versie van oud-voetballer Oliver Kahn, die momenteel in tal van Duitse supermarkten opduikt.


Grens
Een andere grap uit Duitse hoek verscheen gisteren op Dumpert. Een Duitse voetbalfan maakte een bord met daarop de tekst 'voetbalvrije zone!' en hing die onder het bord dat bij de grensovergang met Nederland staat.


Reizen
Een Duits reisblog geeft verder als tip aan Duitsers die niet van voetbal houden om een bezoek te brengen aan Nederland dit WK. ,,Waarom zou je tijdens het vierweekse spektakel niet eens een uitstapje naar het Land der Tulpen maken? De grote steden kun je beter mijden, omdat daar natuurlijk een paar tribunes staan die zeker goed bezocht zullen worden. Een stuk rustiger wordt het bijvoorbeeld aan de kust en super rustig op het Nederlandse eiland Terschelling, dat tot de Waddeneilanden behoort. Op zo'n 15 kilometer van de noordkust is de vlek met 5000 inwoners het absolute toevluchtsoord voor wie niet van voetbal houdt."

Snelweg
Naast de Duitsers blijken ook de Belgen zich graag te verkneukelen om het feit dat Oranje dit WK niet meedoet. Op de A67 tussen Eindhoven en Turnhout verscheen eerder deze week een spandoek met daarop de tekst 'Hier begint het WK'. Wie die snelweg de andere kant op neemt, komt er overigens ook niet onderuit. In dat geval luidt de tekst 'Hier eindigt het WK'.
Livestream
Het Belgische radiostation Studio Brussel speelde afgelopen woensdag al op een originele manier in op het ontbreken van het Nederlands elftal. De zender deelde op Facebook een 'livestream' van het vertrek van Nederland richting Rusland. Op de beelden was slechts een lege vertrekhal op Schiphol te zien, begeleid door treurige muziek. Klik hier voor de livestream.

Filmpje
Sportzender Eleven Sports maakte een filmpje waarin te zien is hoe diverse landen zich voorbereiden op het WK. Terwijl Arjen Robben kaas verkoopt op de kaasmarkt en zijn tv afstoft, eet Gianluigi Buffon pasta en zit ook hij voor de tv. Klik hier voor het filmpje. 

Bron:
* Het volledige artikel in het AD

Lees ook:
* Het gaat heel goed met het Nederlandse voetbal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.