Translate

dinsdag 28 mei 2019

Onze stroopwafels zijn populair in de Verenigde Staten

De Hollandse stroopwafel is hot in de Verenigde Staten. Geïntroduceerd door mensen met heimwee naar de zoete lekkernij, duiken de wafels op steeds meer plekken op. Zelfs McDonalds ziet er markt in.



Opgetogen berichten in Amerikaanse media: McDonalds is van plan deze zomer Stroopwafel McFlurry's te introduceren in Amerikaanse vestigingen. Het stroopwafelijsje is een van de favorieten die door de fastfoodketen naar het thuisland wordt gehaald.

McFlurry
Amerikanen zijn zo dol op het Hollandse koekje, dat de stroopwafel na tankstations en buurtwinkels nu ook het instituut McDonald's voor zich heeft gewonnen. De Stroopwafel McFlurry heeft al een test in 50 vestigingen in Florida doorstaan.

Vliegmaatschappij
Vliegmaatschappij United Airlines ging al overstag - op luidruchtig verzoek van passagiers worden op binnenlandse vluchten in de VS stroopwafels geserveerd. Vorig jaar besloot United toch eens een andere snack uit te delen. Het leidde tot een stormpje op sociale media (een techjournalist op Twitter: 'Je kunt m'n koffers kwijtraken en altijd vertraagd zijn, maar blijf van m'n stroopwafel af') en verheugde klanten toen United liet weten de stroopwafel terug te brengen.

Cookies
De meeste stroopwafelbakkers in de VS komen uit de lage landen. In Florida noemt een kleindochter van Nederlandse emigranten ze 'Gezellig Cookies', in Texas heeft een Nederlands stel een 'Stroopclub' met wafelabonnementen opgericht en op de prairie van Montana bakt een Amerikaans-Nederlands echtpaar al sinds 1981 koek met een wafelijzer dat per boot uit Gouda is gekomen. Met zoveel succes, dat de stroopwafel in Billings, Montana, geldt als lokale lekkernij.

Brabantse bakkerij
Veel Amerikaanse retailketens verkopen stroopwafels van de Brabantse bakkerij Daelmans. Ze zijn onder meer verkrijgbaar bij Target en supermarkt Trader Joe's, waar ministroopwafels 'caramel bites' heten. Ook de stroopwafels waar McDonald's McFlurry's van gaat maken komen uit een vestiging van Daelmans. ,,Bij de drogisterijen van CVS liggen ze nu in het snoepschap bij de kassa - een van de meest competitieve plekken in het hele land. De stroopwafel heeft zijn plek daar verdiend'', zegt Tom Daly, de Amerikaan die namens de bakkersfamilie Daelmans de Amerikaanse markt van wafels voorziet.

Bron: Eindhovens Dagblad, 23 mei 2019

Eerdere berichten:
* Stroepwaafls uit Oss bij United Airlines
* De stroopwafels uit Oss liggen eruit bij United Airlines

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .