Translate

zondag 11 oktober 2020

Hoe ontwikkelt het coronavirus zich in uw omgeving? Check het hier

Coronalocatie laat een kaart van Nederland zien, met daarop oplichtende of uitdovende brandhaardjes, die symbool staan voor de mate waarin het virus op verschillende plekken in het land actief is. 


De tool is recent ontwikkeld op de site en app van het AD en de regionale dagbladen van DPG Media, zoals De Gelderlander, De Stentor, De PZC en het Brabants Dagblad.

Eigen dorp/stad
De applicatie is bedacht door ontwikkelaar André van der Veen. ,,Het geeft je antwoord op de vraag: hoe zit het met corona in mijn eigen buurt? Wordt het erger, wordt het minder? Ik miste zo'n tool vanaf het moment dat het coronavirus in Nederland om zich heen begon te slaan. Toen ben ik hem maar zelf gaan ontwikkelen.” De applicatie maakt gebruik van de meest actuele besmettingscijfers per gemeente van het RIVM, gecombineerd met CBS-gegevens over de bevolkingsdichtheid van iedere plaats in Nederland. 

Zoeken
Gebruik de zoekbalk in de kaart om uw locatie op te zoeken. De applicatie werkt het best op desktop, op mobiel kan het laden enige tijd duren. 

Bekijk
* Coronalocatie

Lees ook
* Google Maps geeft coronacijfers weer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .