Translate

donderdag 29 oktober 2020

De Slag om de Schelde met kerst in de bioscoop

De nieuwe oorlogsfilm De Slag om de Schelde, met een budget van 14.5 miljoen euro één van de duurste Nederlandse producties ooit, verschijnt op 17 december a.s. in de bioscoop. Door de coronacrisis is de première al diverse keren uitgesteld. 

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed.

Jong publiek
Om een jong publiek te bereiken draait het verhaal om drie jonge personages: een gestrande Engelse piloot, een medewerkster op het stadhuis van Vlissingen als secretaresse van de Duitsgezinde burgemeester en een jonge NSB’er die met de Duitsers meevocht. De rollen worden respectievelijk gespeeld door Jamie Flatters (Avatar), Susan Radder (bekend uit Keizersvrouwen) en Gijs Blom (The Letter to the King). Ook Tom Felton bekend van de Harry Potter-films speelt een rol. De regie is in handen van Matthijs van Heijningen jr. die in Hollywood de horrorfilm The Thing maakte.

Bekijk
* WNL over De Slag om de Schelde
* Reportage | Op de filmset van 'De Slag Om De Schelde'
* Filmtrailer van de Slag om de scheldemonding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .