Translate

donderdag 22 oktober 2020

Onderzoek Kassa over mondkapjes bewijst gelijk RIVM

Het consumentenprograma Kassa heeft zaterdag een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van mondkapjes gepubliceerd. Ik heb er in mijn kranten weinig of niets over gelezen en in de vele praatprogramma's weinig of niets over gehoord. 


Het AD publiceerde er twee lezersbrieven over, met als kop 'Onderzoek Kassa bewijst gelijk RIVM'. Maar op de internetpagina van het AD verschenen de brieven vervolgens niet. Vandaar hier deze reacties van Gerard Hoogland uit Woerden en Bert Mulder uit Den Haag..

Durf gelijk RIVM en kabinet toe te geven
Afgelopen zaterdag presenteerde Kassa de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van mondmaskers. Deze bieden in veel gevallen slechts schijnveiligheid. Feitelijk bevestigt het onderzoek het gelijk van het RIVM en ook in eerste instantie het besluit van het kabinet. Onder druk van de media en de Tweede Kamer is het kabinet omgegaan. 

Het had tijdens de uitzending Lilian Marijnissen (SP) gesierd om het gelijk van het RIVM en in eerste instantie ook van het kabinet te bevestigen. Alle leden van de Tweede Kamer, alle praat- en actualiteitenprogramma's, maar ook de (digitale) media zouden de nadruk moeten liggen op wat te doen om het virus te bestrijden: 1,5 meter afstand, handen wassen, hoesten in de ellebogen en contact met anderen zoveel mogelijk vermijden'.

Gerard Hoogland.

Bewijs
Heeft die Jaap van Dissel toch gelijk met zijn stelling dat het dragen van niet-medische mondkapjes schijnveiligheid is. Het bewijs ligt bij de landen waar het thans al veel langer verplicht is mondkapjes te dragen in onder meer de openbare ruimtes. In deze landen vindt namelijk ook een enorme explosie van het virus plaats.

Bert Mulder. 

Oordeel zelf, lees en bekijk de uitzending:
Veel mondkapjes voor consumenten houden virusdeeltjes niet tegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .