Translate

maandag 12 oktober 2020

Bent/kent u een notoire te laatkomer?

U kent er vast wel een: iemand die permanent steeds te laat komt. En u ergert zich daar misschien ook wel aan. Of bent u er wellicht zelf een?



Notoire laatkomer Vera Spaans ging op (zelf-) onderzoek uit en schreef er vervolgens een boek over, met als titel uiteraard 'Te Laat'. Om antwoorden te krijgen op de vraag, wat het zegt over iemand die altijd te laat óf juist te vroeg is. En waarom missen laatkomers toch maar zelden een vliegtuig? 

Trump
Madonna, Lil Kleine en Sinterklaas, ze blijken allemaal te laatkomers. Donald Trump steeg op met zijn privéjet en liet zijn vrouw op de startbaan staan omdat ze vijf minuten te laat was. En als wereldleider komt hij graag als laatste binnen, want dat drukt dominantie uit bij onderhandelingen. In de diplomatie is te laat komen een manier om piketpaaltjes te slaan.  


Per land verschillend
En waar in sommige landen de tijd van elastiek is, is die in Japan zo strak gespannen dat een machinist met 10 seconden vertraging al zijn baan kan verliezen. Van vergeten koffieafspraak tot gemiste trouwerij, van microagressie tot ontslag op staande voet – hoe jij je verhoudt tot de tijd leidt altijd tot heftige emoties bij anderen. Vera Spaans miste ooit zelf de uitreiking van het lintje van haar stiefvader en de begrafenis van haar oudtante. Intussen is ze bekeerd vroegkomer. 

2 opmerkingen:

  1. Bedankt! Enorm benieuwd wat jullie ervan vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook een laatkomer. Maar ik heb hulp gezocht via Maatschappelijke werk.
    Via mijn werkgever.

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .