Translate

donderdag 3 december 2020

81-jarige Italiaan brengt stervende vrouw serenade onder ziekenhuisraam

Eerder deze maand dook er een video op van Stefano die op de binnenplaats van een ziekenhuis in Italië op zijn accordeon begon te spelen. Dit deed hij onder het raam van zijn vrouw Carla Sacchi, die in het ziekenhuis lag voor een ziekte die niks te maken had met het coronavirus. 

Hij speelde een paar van haar favoriete nummers, waaronder Spanish eyes van Bert Kaempfert.

Gevoelige snaar
Het ontroerende moment werd gefilmd door Maurizio Bozzini, de zoon van het echtpaar. Hij stuurde de video naar een vriend, die het filmpje uiteindelijk op Facebook plaatste. Zowel lokale als internationale media pikten het op en in no-time ging de ontroerende video viraal. De beelden van de eenzame accordeonspeler raakten bij veel mensen een gevoelige snaar.

Voor elkaar zorgen
“In die serenade herkenden we allemaal liefde, in de eenvoud en directheid van haar universele taal”, schreef Patrizia Barbieri, de burgemeester van het nabijgelegen dorpje op Facebook. “Zijn tedere gebaar herinnert ons eraan wat voor elkaar zorgen echt betekent. Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de ander zich niet alleen voelt en elke barrière kan overwinnen.”

47 jaar getrouwd
Afgelopen donderdag stierf Carla Sacchi. “Vandaag heeft de ziekte hun knuffel gebroken”, schreef Barbieri. De twee waren 47 jaar met elkaar getrouwd.

Bekijk
* La commovente serenata dell'alpino per la moglie ricoverata

Bron: Libelle-nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .